I dag fik vi øvelsen at undersøge dagens teknologi når evnerne eller sanserne svigter. I vores gruppe valgte vi at lade synet være den manglende sans. Vi prøvede at være blinde i et køkken og lave nogle scrabble eggs og optø grønsager i en mikroovn. Andreas Lagerstedt var vores forsøgsperson:
Archive for September, 2011
Version 2.2
- Geninstallerede WordPress
- Theme geninstalleret: http://wordpress.org/extend/themes/color3
- Menu redigeret og tilføjet Home
- Menu lavet om til pages istedet for links
- Sidebar redigeret og tilføjet Meta
- Meta redigeret og fjernet ubrugelige elementer
- Fjernet commentbox i pages, der ikke skal kommenteres
Jeg kom desværre til at lave en masse forkerte ændringer i kodningen, der gjorde at min side ikke kunne læses ordenligt længere. Jeg havde ikke taget backup af siden, så jeg måtte starte helt forfra med det æstetiske.
Jeg ændrede derimod på nogle enkelte ting i forhold til før. Jeg havde i menuen “Reflections”, “Projekts” og “ChangLog”, disse menupunkter havde jeg også i min Sidebar under kategorier. Jeg må erkende at jeg synes at Sidebar funktionen fungerer ret godt så nu er punkterne i menuen slettet. Det så også dumt ud at havde steder hvor punkterne førte til sa. Derimod har jeg bibeholdt ChangeLog, som et kategoripunkt i Sidebar og som et menupunkt. Har desuden også tilføjet en “Home” i menuen, da mit theme ikke havet sådan en ydelse.
Jeg tilføjede også en Meta til Sidebar. Jeg synes bare at det ser godt ud med et login. Jeg må desværre erkende at jeg ikke ved hvad “Valid XHTML”, link til “WordPress” og “XFN” skulle gøre godt for i Meta, så disse punkter slettede jeg.
Jeg fjerne også kommentarboksen på sider jeg ikke ønskede skulle kommenteres på, fordi det så dumt ud med en boks midt i det hele, hvori der stod “Kommentar er ikke tilladt”. Hvis man ikke skal kunne kommentere skal man heller ikke kunne se feltet – så simpelt er det.
Visuelt Interface Design
Til dagens øvelse skulle vi lave en design analyse af et website, men det var ikke et hvilket som helst website: www.qq.com. Vi skulle beskrive:
- De gennemgående visuelle elementer
- Vigtigheden og relationerne (hierarkiet) mellem elementerne
- Den anvendte gridstruktur
- Det logiske flow (læseretningen) ned over siden
- Farvevalg
- Font-valg (antal, størrelse og fremhævninger – e.g. bold, kursiv, Capitaler)
- Symmetrier og balancer
- Ikoner og symboler
Herefter skulle vi lave et foreslag til hvordan websitet kunne redesignes så det henvendte sig til danske brugere på 30 år og opefter.
Og vores resultat blev: BFWP.27.09.11-VID.pdf
5 Minutters Resuméer
Vores kære underviser i BFPW, ser helst gerne at vi skal lave en 5 minutters gennemgang af indlæringen efter hver forelæsning. Jeg tror det er en rigtig god ide, så den vil jeg selvfølgelig benytte mig af i alle kurssuser. I stedet for at poste indlæg hver dag om mine indlæringer, gør jeg det istedet til en ugentlig process.
Den Gode Indledning
Den første obligatoriske opgave var at lave en indledning og en problemformulering. Vi fik givet et overordnet emne der handlede om personfremstilling i medierne.
Vi havde afsat alt for lidt tid til at lave den i vores gruppe. Vi troede vi kunne lave sådan noget hurtigt, men vi tog fejl. Men efter den dobbelte tid vi havde regnet med lykkedes det os at komme frem til et resultat.
Her er vores resultatet af vores arbejde: BIMK.26.09.11-PFIM.pdf